EVS dairy – dan 190

Dan državnosti

Ponedeljak 25.06.2018. Dan dr\avnosti Republike Slovenije. Na taj dan su građani Slovenije preko referenduma izglasali ocepljenje od SFRJ. Svom srećom nisu mnogo aktivno bili u ratu(desetodnevni rat), ali su dolascima izbeglica sa ratnih područja imali udela u ratu.

zastava-slovenija

No ovaj neradni dan je bila prilika da se poseti Bohiljsko jezero. Nije mi smetalo promenljivo vreme koje je bilo tokom dana. Poneo sam kišobran sa sobom ukoliko ljuljne. Put je prošao bez problema. Mnogo veći problem je kad sam video koliko je veliko jezero i koliko ima toga da se vidi. Tako da sam odvojenih pet sati nije bilo ni blizu nego dovoljno. Ali sam odvojio malo vremena da prošetam bar sa jedne strane jezera i da pogledam još par stvari okolo. Došao sam do žičare, ali nisam se popeo gore. 20 € je malo previše za takvu akciju, pa sam otišao dalje da se šetam u cilju da nađem stazu za drugu stranu jezera. Međutim ja sam se na kraju odlučio za odlazak do vodopada pri Savici. Ako me pitate zašto, to je zbog Noctiferia-e. Nije zbog Prešerna.

Taman sam se vratio da uhvatim autobus i da se vratim prvo za Ljubljanu, a kasnije i za Črnomelj na vreme. Nisam stigao da uzmem neki suvenir, ali će biti još prilika za to. Naredni dan je radni, pa samim tim spreanje je u toku…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s