EVS dairy – dan 186

Festival migranskoga filma

Četvrtak 21.06.2018. Odlazak u Ljubljanu jutarnjim satima vozom. Posle pola sata našao sam se sa Ognjenom i prvih sat-dva odvajamo na kupovinu sastojaka za današnju večeru i izvršavanje usputnih zadataka. Posle čega odlazimo do Filantropije i narednih sat vremena odvajamo za mali odmor.

Nakon čega počinjemo sa radom na pripremi bašte za dešavanje. Razapljenje šatora, nošenje klupica i stolica i ostale opreme. Na kraju smo spremili sve za posle dan festivala. Računar, projektor, platno i na kraju hrana. Domaći su bili migranti iz Eritreje i iz Arapskih zemalja. Pa samim tim napravili smo dva kutka. Kao pravi domaćini mogli smo da probamo neke njihove stvari. Na žalost nisam mogao da ostanem na filmovima, pošto su čekali da padne noć, a ja sam morao da se vratim u Črnomelj. Mislim da su uživali jer je dan bio odličan. Sunce sa finim vetrom koji je bio jako prijatan.

33136426_1706304986118506_3679641766887161856_n.jpg

Moj konačan utisak je poprilično drugačiji od iskustva koje sam do sada imao u Hiši Sadeži Družbe. Prijateljsko mešanje migranata i domaćih, a dosta o njih je i uključeno u njihovo uključenje u društvo. Tako da osim pričanja engleskog jezika, neki od njih znaju i nešto slovenačkog. Sve u svemu specifično iskustvo.

Da li vredi se vraćati nazad, zaista vredi…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s