EVS dairy – dan 155 – 158

EVS Mid-term evaluation – Back on the right track

Kao što sam spojio EVS On-arrival trening, spojiću i EVS Mid-term evaluaciju kao jedan segment(osim jednog presedana koji ću odvojiti kao posebnu temu). Dakle svi EVS volonteri koji imaju projekte duže od 4 meseca pozivaju se na evulacioni proces koji traje četiri dana. Kroz taj proces se dele iskustva, problemi i dileme kroz koji svaki EVS volonter prolazi. Ovo je takođe prilika da se dodatno obrazlože neke nejasnoće koje imamo. I naravno da upoznamo nova lica.

Dan je počeo buđenjem u ponedeljak oko 6h. Nisam imao puno vremena za neku akciju, odmah sam sa Tonijem se uputio do železničke stanice i uhvatili voz za Ljubljanu. Zatim smo tamo uhvatili autobus do Bleda. Takva je bila i povratna ruta u četvrtak poslepodne.

Za razliku od prvog treninga, ovde smo imali situaciju da se jedna grupa EVS početnika i EVS volontera koji su na sredini puta bili na istom mestu. To je samo dodatno zainteresovalo celu grupu. Sve u svemu jako zanimljivo iskustvo.

Šta je bilo nainteresatnije, veslati turistički čamac do ostrva i nazad. Doduše moja posada je bila jako zainteresovana da probaju da veslaju, pa svu svi imali priliku da proveslaju malo. Meni su najviše smetale moje dugačke noge(jedva sam ih “spakovao”) i nedostatak šina i rola(problem bivšeg veslača i čamcu tog tipa). Bilo je vremena za šetnju i deljenja iskustva sa drugim volonterima.

Moram da priznam da mi sam bio malo u drugom planu, možda zbog presedana na koji sam morao da napravim tokom poslednje večeri. A o tom presedanu neki drugi put. Vratio sam se u Črnomelj u četvrtak oko 20h. Večerao sam i otišao na spavanje. Toliko sam bio umoran da sam tuširanje ostavio za sutrašnji dan…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s