EVS dairy – dan 125

Ljubljana

Subota 21.04.2018. Record Store Day. I još po nešto. Zbog svega sam otišao do Ljubljane kako bi proveo sunčano popodne u Sloveniji. Pre toga sam naravno doručkovao i proverio red vožnje vozova. U tom trenutku je bio organizovan prestupni prevoz iz Uršnih Sela do Novog Mesta. Verovatno zbog radova ili možda zbog nove Ane Kareljine. Nije bitno, bitno je da sam stigao do Ljubljane oko 15h i da sam imao oko 2h za razgledanje.

Na žalost čekirane lokacije više ne postoje, ali sam našao prodavnicu rock ploča uz obalu Ljubljanice. Za ploce baš i nije vreme, ali će biti prilike za takvu akciju. Ipak sam iskoristio priliku za dve akcije koje nisam mogao da obavim u Črnomlju. To je kupovina razglednica i čokoladnih kuglica. Moram da priznam da sam se na početku pribojavao da su omašili oblik kuglica kao i nemci, ali Prešernove kroglice su baš loptice sa postoljem od nešto tvrđe čokolade. A pri tome nisu se trudili da kopiraju nekoga, pa samim tim bilo je uživanje jesti ih posle napornog puta.

This slideshow requires JavaScript.

Posle povratka sam večerao. Za razliku od običajne večere, ovog puta sam imao kuvanu večeru. Posle sam se spremao za vrlo opuštenu nedelju koja me čekala…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s