EVS dairy – dan 63

Šetnja na nacionalni kulturni praznik

Dan je 08.02.2018. U Sloveniji neradni dan. Nacionalni kulturni praznik – dan Francea Prešerena. Zanimljivo je da je ovaj poznati pesnik preminuo tog dana, što je malo čudno za slaviti. Ali takav ja njihov običaj i treba se pridržavati ostog.

No glavna stvar tog dana bar meni je bila šetnja sa ljubiteljima šetnje i članovima Pllaniskog društva Črnomelj. Krenuli smo asvaltnim putem do Butoraja gde smo svratili do vatrogasnog doma Butoraj. Tamo je priređena priredba gde su čitane pesme i ukratko se podsetili života Francea Prešerena. Posle nam je dopušteno da se poslužimo. Posle 30 minuta smo napustili dom i otišli u šetnju po stazi. Staza je bila pokrivena snegom, tako da je bilo najmanje problema oko mogućih problema sa opremom. Posle nekih sat vremena hoda uz pauzu velika grupa se razišla i ja za manjom grupicom otišao za Črnomelj. Kada sam se vratio bilo je oko 1 sat. Sasvim lepa tura od 4 sata.

zastava-slovenija

U to vreme sam znao da Toni neće biti u stanu, ali me je neprijatno iznenadio pošto nije ispunio obećanje od ranije i kupio hleb. Tako da sam preuzeo dužnost, otišao do pekare i kupio hleb. Inače ovde je najjehtiniji hleb oko 1€ ili oko 120 dinara. Posle ručka sam bio toliko umoran da sam zaspao. A i tako se namestilo da mi je bilo sve jedno šta raditi.

Posle večere sam se spremao za sledeći radni dan i nove radne pobede…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s