EVS dairy – dan 61

Dogovor kuću gradi

Dan je 06.02.2018. Sve je bilo uobičajno za utorak. Osim jedne stvari. Zbog ograničenog vremenskog perioda koje su domaće volonterke mogle da ostanu taj dan, kuvarska radionica je počela oko 10 sati. A ja kad sam došao već je bilo sve spremno za ručak. Takođe je u hiši bio i Boštjan koji je trebalo sa Tonijem da ode do bolnice. Međutim pošto bolnica nije radila, ta poseta je morala da se pomeri u podne. Tako da smo svi bili u hiši na ručku.

Tokom ručka počeli smo da se dogovaramo za današnje dežuranje, kao i za popunjavanje vremena u četvrtak. Naime u četvrtak je državni praznik Prešernov dan. Pre tog dana sam video da Planinarsko društvo Črnomelj organizuje šetnju do Butoraja uz gostovanje u gasilnom domu za vreme kulturnog programa. I pričali smo o tome kako bi mogao da budem u toj grupi i da se išetam malo, što bi mi dobro došlo. Tako da smo se dogovorili da dođem sutra i da sastavimo konačni dogovor. Takođe smo se dogovorili da dođemo malo kasnije na dežuranje.

Do tog trenutka sam imao dva sata. Iskoristio sam to vreme da odem do stana i malo da se odmorim. Posle sam otišao na dežuranje i za razliku od jučerašnjeg dana, bio sam mnogo fokusiraniji. Posle sam otišao da večeram. Toni je dobio odlične “ocene” kod doktora, tako da je spreman da ponovo bude u hiši 100%. To je bio dobar znak za nas. Ipak problemi u hiši u Metliki su bacili senku na ceo dan. Ali kako kod okreneš i obrneš, ja sam dan završio sa crvićima…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s