EVS dairy – dan 49

Another day of good news – part 2

Dan 25.01.2018. Optimizam je još uvek na zavidnom nivou, a neispavanost svakodnevnica. Jedno je sigurno, osećam se kao kod kuće. Imao sam sve opcije otvorene, znao sam šta se gde nalazi, a jezički problemi su bili minimalni. Bar je to moj utisak posle 49 dana rada u Sloveniji.

Taj dan je počeo sa nadom da će mo predbroditi i najteži problem sa kojim smo se svi zajedno suočili. Pronalazak mašine za veš. Našli smo u ispravnom stanju za 30€ i samo je bilo da se nas dvojca dogovorimo šta i kako dalje. Ja sam zagrizao za kupovinu iste, međutim Toni je na početku izigravao bogataša koji nije hteo da odvoji svoj novac za veš mašinu, već mu je bilo jednostavnije da svake nedelje izdvoji 10€ u perionici za pranje veša. Takođe se žalio na kvalitet iste, a sedeo je na svojim problemima. Tipično za programera, zar ne?

Iskoristio sam prepodne da odradim još neke svoje stvari u hiši, pre nego što sam otišao u stan na ručak. Period između ručka i večere sam očekivao Tonija koji je otišao u grad. Hteo sam da vidim da li je promenio mišljenje oko veš mašine, ali sam morao da ga sačekam do 6 sati. Na kraju se čakanje isplatilo. On je promenio mišljenje i bio spreman da uloži malo svog novca. Tako da je sve bilo spremno za odlazak projektnog tima za Ljubljanu. Ostatak vremena sam izduvao na brzinu. Tako je proletelo vreme, da nisam znao i šta sam radio.

Na kraju dana sada već standardno večera i opuštanje uz računar. Uz nadu da će sledeći dan doneti nove radosti i zanimljivosti…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s