EVS dairy – dan 47

Rokeri s moravu i Fates Warning

Dan 23.01.2018. Konačno, prvi koncert u novoj godini. A kakav spoj imaju Doris Bizetić sa Jim Matheos-om? Saznaćete tokom čitanja.

Posle doručka sam otišao u hišu na čaj i na kulinarsku radionicu. Već sedam dana unapred smo znali da će na meniju biti pasulj. Međutim nisam očekivao da će pasulj biti sitan. Pomagao sam tokom pripreme pasulja, seckao sam beli luk i meso koje smo probržili pre nego što smo ubacili u pasulj. Dok smo čekali da se skuva pasulj, pravili smo pogaču od testa.

Ručak je bio oko 12-13 sati. Sve je bilo spremno. Kada sam sipao u tanjir, počeo sam da mislim da je taj pasulj više pasuje Rokerima s moravu nego Mortal Kombat-u. Eto kakve muzičke zavrzlame se prave u sred jela. Posle jela smo imali sastanak sa Andrejom, Natašom i Boštjanom. Pričali smo o budućim stvarima i planovima. O tome šta je bilo reči, najbolje da pročitate u budućim stranicama bloga. Odmah posle sastanka sam otišao u stan da se spremim za koncert grupe Fates Warning u Ljubljani.

Posle uspešno pređenih 113 km od Črnomlja do Ljubljane, utrošio sam još 10-15 minuta da nađem Orto Bar, mesto susretanja progresivnih metalaca tog dana. Posle ulaza gde osim garderobe je bila u blagajna, ušao sam u veliki hodnik. Taj hodnik baš je ličio na bar, sa barskim stolicama i šankovima. Pre toga je bio postavljen skroman merch, a odmah posle još jedna prostorija gde se moglo sesti i kulirati. Pre te prostorije sa leve strane je bio prolaz, a tamo sala sa nameštenim instrumentima. Najzanimljivije je da nije veliki backstage u Orto Baru, pa nije bilo moguće smestiti sve što treba. Pa su se istrumenti spakovali odmah pored publike. Moram da priznam da sam bio iznenađen kako smo mi kao publika bili i više nego pristojni prema svima koji su učestvovali u realizaciji koncerta i turneje.

No sam koncert je zvučao perfekno od prvog do poslednjeg tona. Manje više mogao sam da ispratim šta su sve lokalni solisti imali da kažu. Predgrupa, italijanski bend Methodica nisu mi se previše svideli, ali Fates Warning su još jednom pokazali da su Dream Theater za male koncertne sale. Dva sata kvalitetne svirke koje su snimili za potrebe novog DVD izdanja. Nadam se da će jedan deo od tih snimaka biti upotrebiv kao i snimici iz Beograda. Jedini pravi problem je poseta, između 100 i 150 ljudi je ispratilo koncert, što je manje što sam očekivao i manje nego pre 4 godine kada sam ih gledao po prvi put u Beogradu. No dobro. Kako je izgledao povratak kući, više na sledećoj strani…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s