EVS dairy – dan 40

Ma, kuhar ću postat!

Dan 16.01.2018. Dan je počeo SMS porukom da mi je veš bio spreman za preuzimanje. Posle doručka sam otišao do hiše kako bi se spremio za kulinarsku radionicu. A tamo sa starijim ženama, koje su strikale, i dežurne osobe bio i Toni. Izgleda da se tog dana osećao spremnim da se vrati, ali iz predustrožnosti nije hteo da ostane sa mnom da kuvamo.

Posle nekih pola sata počeli smo sa kuvarskom radionicom sa ciljem da napravimo dve belogranjske pogace. Jednu za nas, a drugu za starački dom. Međutim naša pogača je na kraju postala pica, koja je na kraju odlično ispala za prvi put. Inače osećao sam se kao Britanac, jer sam uz picu pio čaj. Inače što se mene tiče pije se pivo. Posle ručka sam otišao po veš i imao sam vremena da se spremim za dežuranje u kancelariji.

Dežuranje je prošlo u miru i bez većih trzavica. Osim što mi je u prvih sat vremena u posetu stigao Jaka. Hteo je da vidi šta se dešava i video je da ću se smoriti za sve pare. Pa i nije baš tako bilo. Posle večere sam dobio zadatak da zapakujem diskove za učenje slovenačkog jezika u mp3 format. To je bila prilika da imam nešto slovenačkog da slušam i da polako menjam srpske reči za slovenačke. Možda izgleda konfuzno, ali ne izgleda tako. Bar ja tako mislim…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s