EVS dairy – dan 31

Pravoslavni božić uz američki futbal

Da li trebam da kažem da je danas 07.01.2018? Možda i ne treba. Iz naslova se vidi. Međutim kao da su i slovenci znali šta je danas, ili se desilo sasvim slučajno. Posle doručka sam bio u sobi i čuo sam da se otvaraju vrata od stana. Bilo mi je čudno, pa sam otišao da vidim. I imao sam šta da vidim. Video sam Tonija koji je doveo svoje prijatelje u stan. Tačnije svog kuma i njegovu ženu. Nisam se zadržavao. Predhodna noć je bila uzbudljiva i naporna, a ova će biti isto takva.

Pošto sam imao šta da kupim iz prodavnice, izašao sam napolje. Mada sam iskoristio vreme da se malo prošetam po Črnomelju. Po povratku sam svratio do prodavice i uzeo šta mi je trebalo tog trenutka. Po povratku lenji ručak – pečenje kupovne pice u pečnici. Pošto je u pitanju bio pravoslavni božić, iskoristio sam priliku da popričam malo sa familijom. Zanimljivo je da nas četvoro dočekalo novu godinu i božić u četiri različite lokacije, pa je svako od nas imao šta da podeli. Posle sam počeo sa čišćenjem stana. Na sred čišćenja dolazi Toni sa svojih pustolovinama i nije znao šta ga je snašlo.

Nakon svega došlo je vreme za američki futbal. Sećam se da sam se smorio živ posle prve utakmice(slabe napadačke predstave Buffalo-a i Jacksonville-a), pa sam na pauzama iskoristio priliku da večeram i da se istuširam. Kasnije pravo uživanje uz divizijske rivale New Orleans Saints i Carolina Panthers. Sasvim dovoljno za lep kraj dana…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s