EVS dairy – dan 30

Kulinarski (ne)uspesi

Dana 06.01.2018 je bilo sve u svom redu. Ili je možda bilo tako. Posle doručka sam otišao po veš, koji je bio svež i opran. U trenutku između sam razmišljao da li da odem do Hofera? Bio sam u Hoferu, ali u Tolminu. Ne u Črnomlju. Takođe sam razmišljao šta da spremim za božić. Bilo je nekoliko ideja, od česnice pa do običng hleba. Na kraju sam odlučio da posetim Hofer i višestruko mi se isplatio dolazak. Nabavio sam kore, samlevene orahe i suvo grožđe, i uz med koji sam imao ranije, bio sam spreman za pravljenje česnice po maminom receptu.

Pre svega sam spremio sebi ručak. Zvrznuto povrće sam zegrejao u vodi i spremio svinjske šnicle. Posle ručka sam se bacio na pravljenje dezerta. Sa svim gore navedenim skratio sam proces pravljenja za pola utrošenog vremena. Bio sam zadovoljan krajnim ishodom, naročito što je pećnica dorbo radila. Na kraju nije se moglo bez muzike. Iskoristio sam liniju i pustio malo Wintersun-a. Uvek dobro dođe.

1000x1000

Takođe tog dana kasno uveče su počele utakmice play-off-a u američkom futbalu. Moram da priznam da sa se odvikao od takvog načina života, pa mi se prispavalo oko 2 ujutro. Posle prve utakmice(Tennessee Titans i Kansas City Chiefs) otišao sam da spavam i da ću sutra ujutro pogledati drugu utakmicu, a njoj na drugoj strani…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s