EVS dairy – dan 24 i 25

Srečno novo leto

Dan 31.12.2017. Nemam šta da kažem osim kako je bilo za novu godinu. Za novu godinu je bio plan da se ode do Ljubljane i da tamo provedem sa ljudima na gradskom dočeku na Kongresnom Trgu. Međutim pošto me nije držalo mesto, otišao sam ranije od kuće i uputio sam se do mesta gde se vrši veliko ukrštanja železnice, Trebnja.

Trebnje je malo mesto, bez nekih interesantnih stvari. Osim što je ovo mesto ukrštanje železničkih pruga i što ima lokomotiva koja se koristila za vreme II svetskog rata. No posle 2 sata, pri tome sam video i šta su oni spremili u šatri za novu godinu, uputio sam se za Ljubljanu.

Posle izlaska sa stanice odmah sam se uputio ka Kongresnom Trgu. Inače to je najveći od tri javna dočeka koja su bila organizovana. Moram da priznam da su se bolje organizovali nego u Beogradu. Beogradske vlasti su dali kesu para za najveću zvezdu novokompovane muzike i jelku, a Ljuljanci su okitili ceo grad. A bukvalno baš tako. Pri tome koncetrisali su se na nove domaće nade. Ali su i oni doveli neke narodnjake, ali iz Hrvatske. No izdržao sam taj nalet, šetao sam se oko Trga, kako bi pogledao klizalište koje su postavili. Bilo je živo oko reke Ljubljanice i zamka do 4 ujutro. Posle sam otišao do stanice da sačekam voz unutra i možda malo da odspavam. Tako da sam u sigurnom okružanju sačekao prvi voz za Črnomelj.

Posle novih skoro 2 i po sata puta, odlučio sam da jedem pre nego što sam otišao da spavam. Inače dan 01.01.2018 je uvek bio i biće dan za oporavak od dočeka. Ipak sam imao vremena da malo sredim svoj prostor i stvari. No sutra je bio novi dan i pregled dešavanja. A nakosutra će biti dan ulaska interneta u stan. Tako da sam jedva očekivao taj dan…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s