EVS dairy – dan 1

Zašto sam ovde i šta hoću?

Dana 08.12.2017 – posle tri godine mrkotrpnog traženja posla u struci bez većeg uspeha krenuo sam na ovaj put sa ciljem da mi se preokrene život. E sad, šta će mašinski inženjer na volonterski put od godinu dana? Poziv na moj projekat je baziran na neformalnom iskustvu: rad sa decom i mladima sa teškoćama u razvoju, rad sa mladima, seminari, radionice… Moj put me odveo u slovenački gradić Črnomelj, grad u koji dolazi sve više i više volontera, u kojoj ima sve što treba za život jedne mlade osobe i koji je dobro povezan železnicom. Generalno cela Slovenija je dobro povezana železnicom.

Tog tmurnog jutra put me preko Pančeva, Beograda i Hrvatske, odveo do Novog Mesta. Tamo su me Andreja Štajdohar i Boštjan Matjašič odveli do Črnomelja. Tamo me čekao koordinator projekta Dejan Štemberger. I pored srdačnosti čekalo me neprijatno iznenađenje, stan nije spreman. Pored nedostatka ormara, sudopere, veš mašine i pojedinih stvari(potput usisivača) od starta nemam internet. Pošto u našoj kancelariji, odnosnom radnom prostoru ima interneta, može da se preživi bar neko vreme. Pre obilaska stana imao sam priliku da se upoznam i sa radnim prostorom. Mali ali funkcionalan. Dve spojene sobe, veća je radni prostor sa šivećim mašinama i stvarima za decu(knjige, igračke…) i manja je kancelarija. Ovaj susret smo iskoristili i za razradu plana za odlazak na EVS arrival trening u Brežice. Pred odlazak dobijam informacije da moj kolega stiže sutradan i da će sutra padati sneg.

Preostalo vreme koristim za prvim upoznavanjem sa gradom. Na žalost kiša je počela da pada, pa samim tim bio sam ograničen na kupovinu bitnih stvari, pre svega hrane. Na kraju dana sam iskoristio priliku da odigram malo Worms World Party Remasted. Sutra je novi dan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s