Metaldays – Fifth Edition special – Uvod

1209000_281895731948630_1199193188_n

Peta godina u nizu, kraj Jula meseca, a ja sam u mogućnosti za ispratim samo jednu od tri stvari koje se dešavaju u Evropi. Dve su u okolini(Mađarska i Slovenija), treća je (većim delom) u Francuskoj. Dve su sportske, a treća je muzička. Možda tokom čitanja ovog teksta shvatite pogrešno, ali mislim da bavljenjem nekim sportskim aktivnostima jako korisno za naše telo. Barem nećete imati reumatske bolove u vratu prilikom rada.

Elem te 2013. godine je bilo eci-peci-pec situacija. Prošlogodišnja adrenaliska avantura u Mađarskoj me ponela da idem još koji put i par dana pre toga na tv-u pogledam napade na planinske vence Alpa i Pirineja i na kraju sprint na pločnicima Pariza. Ali tog dana kada sam prelomio da probam nešto novo, ispred monitora čučala je prijava za volontiranje na muzičkom festivalu u Sloveniji. Tu prijavu sam popunio i nisam znao šta da očekujem. Za taj festival sam znao ranije, ali ne pod tim imenom. Za organizatore je ta godina bila tranziciona godina i prva u kojoj rade sa volonterima. Na kraju cele priče bio sam toliko zadovoljan da sam se vraćao Sloveniju, a ne u Mađarsku.

Ipak osim iskustva ima još nekoliko faktora. Prva je što su Formulu 1 totalno uništili uvođenjem V6 hibridnih motora sa turbo punjačem. Takođe je donela i dominaciju Mercedesovog tima, tako da je retko koji drugi tim stizao do pobede na trkama. Možda će ova sezona biti mnogo interesantnija, ali zvuk motora je toliko odbojan za moj ukus(pratim F1 još od kraja devetesetih) da mi se ne ide na trke, pa čak ni u Hungaroring.  Na Tour de France je slična situacija. Nema drame već nekoliko godina unazad, pobednik se rešavao već u sredini druge nedelje. Uglavnom dominira tim Sky na čelu sa britaniskim vozačem koji je rođen u Keniji, Christopher Chris Froome. Doduše jedne godine on je pao i nije mogao dalje da se takmiči, ali je pobednik te godine(Vincenzo Nibali) takođe imao preveliku razliku u odnosu na ostale. Imam želju da pogledam bar vožnju po pločnicima Pariza uživo, ali u ovom trenutku je prosto nemoguće.

Na kraju je kod mene pobedila ljubav prema muzici. Dobra organizacija, dobar izbor muzike i sjajno okruženje su dovoljno dobar razlog za moj izbor tada, a i sada je ista situacija. Iako mislim da zauzimam mesto nekim novim ljudima koji žele kao volonteri da pomognu ovom muzičkom festivalu, mislim da svake godine ima novih ljudi i da pitaju nas iskusnije za savete. Što na kraju donosi odličnu zabavu tokom nedelju dana. Ovaj i sledećih par blogova je posvećen Metaldays festivalu u Tolminu, Slovenija. Uglavnom je u pitanju poslednja nedelja Jula meseca. Ove možete pročitati neka moja iskustva, istorijat festivala i šta je najzanimljivije za ovu godinu.

Za danas toliko…

P.S.: Ako bude zanimljivo, zapratite https://www.facebook.com/MetalDaysFestival/.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s