Novogodišnja idila

Ta novogodišnja idila nije više kao što je nekad bila. Ali stvarno. Ponuda je uglavnom ista kao i predhodnih godina. Na trgovima velikih gradova i zimskih centara narodno veselje, a u klubovima bez daška svežeg vazduha koliko je puno, i kao plus treba dodati da bar pola posetilaca mora da zapali paklu cigareta do kraja proslave. Ima i onih koji žele da probaju nešto novo. Ja spadam u tu grupu koji žele da 2015 godinu provedu u potnuno nov način. Nadam se da taj novi način može doneti i nešto novo u životu.

Elem krećemo sa Beogradom. Pošto svi kukaju kako je Srbija u lošoj ekonomskoj situaciji, potvrdili su i u Beogradu, jer umesto jedne bine, bilo tri. Na Trgu Republike “rokanje” uz par očekivanih i manje očekivanih izvođača. Ako organizator misli da je sastav “Balkanika” rokerski sastav, onda je i Vasilisa rokerka. Znam da prva na pamet pada Bilja Krstić, ali ako kažem da je pre Bistika sarađivala sa Đorđem Balaševićem i Borom Đorđevićem, dolazim do zaključka da je uspešno plivala i pop/rokc vodama. Iz nekog od beogradskih grobnica oživljena je grupa “Alisa”, po meni poznata samo po jednoj pesmi. Veliko iznenađenje je bio nastup “Kraljevskog Apartmana”. Ovaj underground hard rock/heavy metal bend više pasuje da nastupi u nekom klubu, a ne pred masom. Ostali (“Neverne Bebe” i Kiki(rec) Lesnedrić) zaslužuju nastup na Trgu. Doduše neki, manje neki više. 🙂 Ispred Doma Omladine narodno veselje. Čekaj malo, zar treba da bude obrnuto!!! Zar Dom Omladine Beograda poznato rokersko mesto i treba da budu rokeri tamo, a na Trgu Republike pevaljke. Nije mi logično. Bilo kako bilo vrlo nepoznati Vlado Georgijev i ponosni sničić Nikola Rotvić su pravili društvo kraljici silikona Emini Jahović i povampirenoj Miri Škorić. Verovatno je druga pomenuta uzdignuta u groblju Lešće. A kod Filozofskog fakulteta bio je filozofski stejdz. Šalim se malo, samo što je tamo bila “tuc-tuc” muzika. Što se proslave na zatvorenom tiče, stara priča opet i opet. Ima za svakog po nešto (Mia Radosavljević za one koje žele da vide skandale), a za nekog svašta (video sam da u Mixer House-u sviraju Letu Štuke i Lollobrigida). Ništa lošije nije i u drugim gradovima, npr. Novi Sad. (Ne mogu više da pišem od muke, vidi se da sam igrao Boogerman-a pre kucanja)

Elem moja iskustva i nisu neka. Najviše sam slavio sa društvom iz komšiluka. Bilo je svega i svačega, a rećiću samo da sam jedne godine nekontrolisano popio celu dvolitarku piva. Jednostavno sam nesvesno pio, sve dok nisam video da je flaša prazna. Tada je Weifert pivara radila. Što se novogodišnjih svirki tiče bio sam na dve. Jedna je bila ekstra (doček 2005. u klubu Filozof, Filozofski fakultet u Beogradu), a na drugoj sam se smorio za medalju (doček 2006. u maloj sali SKC-a). Tada sam počeo sve ređe da odlazim na klubske svirke i da ih menjam za koncerte. Predhodna dva dočeka sam bio kod kuće i bilo je vreme za totalnu promenu. Tako da sam 2015. godinu dočekao izvan Srbije i nisam razočaran zbog toga.

O tome ću pisati kasnije… U ovom trenutku je najbitnije da svima poželim srećnu 2015. godinu.

P.S.: Nisam planirao sada da okačim, ali zbog tehničkih problema moralo je da se oduži ovo kačenje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s